Inici verema ’12: nocturna i primerenca

"Sant Josep Wines, inici verema 2012"La matinada del dimarts dia 21 d’agost a les 04:00 hores va iniciar-se la campanya de verema a Sant Josep Wines. És el començament més primerenc que es recorda en anys. Chardonnay, Chenin blanc, Moscatell d’Alexandria i Sauvignon blanc són les quatre varietats que protagonitzaran les primeres vinificacions de la collita 2012. Per primer cop també entrarà una petita partida de la varietat Viognier. El conreu d’aquestos ceps no és tradicional a Sant Josep Wines, ni a la Terra Alta, i amb poc més de 10 hectàrees, sols representen el 5 % de les varietats blanques. El vi que se’n obtindrà, vinificat per mètode tradicional a molt baixa temperatura, és característic per la seva riquesa aromàtica i vivesa gustativa. Acompanyarà al Macabeu en el Brau de Bot blanc, i en menor proporció a la Garnatxa blanca del Clot d’Encís blanc. Davant la forta onada de calor a que estan sotmeses les vinyes durant els darrers dies, i la previsió de que es mantinguin aquestes condicions, Sant Josep Wines també ha optat per començar la recol·lecció de les 14 hectàrees de Merlot que disposa. D’aquesta manera es pretén preservar la frescor i la fruita característica d’un dels raïms que acompanya la Garnatxa negra en el Clot d’Encís negre i La Plana d’en Fonoll negre Roure. Pel moment l’estat sanitari de la verema és òptim. Tanmateix, la recol·lecció mecanitzada de pràcticament la totalitat d’aquestes veremes està permeten iniciar la recol·lecció en plena nit i fins no més enllà de les 11:00 h del matí, preservant el raïm de les fortes temperatures del migdia i reduint el consum energètic al celler.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s