Molt més que un vi blanc “Jove”

ClotdEncis-bDurant els dies 11, 12, 13 i 14 de febrer vàrem embotellar el Clot d’Encís blanc 2012. D’aquesta anyada n’han sortit 42.838 ampolles de ¾ de litre. Aquest vi es produeix a partir de vinyes de Garnatxa blanca que han estat seleccionades pel seu rendiment moderat i un raïm perfectament sa. La resta s’obté a partir de les varietats Chardonnay, Chenin blanc, Moscatell d’Alexandría i Sauvignon blanc, característics per la seua aportació aromàtica, i que no són tradicionals aquí. Com a particularitat de la collita 2012, es va portar a terme una verema molt primerenca amb la finalitat de pal·liar els efectes de l’onada de calor que va afectar les vinyes de la regió durant la segona quinzena d’agost. Per a les varietats no tradicionals, la recollida mecànica va permetre fer una verema nocturna durant la matinada dels dies 21 i 22 d’agost. La Garnatxa blanca es va collir a mà i a primera hora del matí, entre els dies 23 i 25 d’agost. De l’elaboració de la Garnatxa blanca, cal destacar-ne una lleugera maceració pel·licular durant el procés de premsat del raïm, i posteriorment a la fermentació alcohòlica, una conservació del vi durant dos mesos en contacte amb les seues mares. El resultat de tot plegat és un vi blanc molt versàtil i gastronòmic, ric en matisos, amb cos i de gust persistent que sobresurt del clàssic estil “sec i afruitat”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s