Primavera i brots verds a les vinyes

Bot-20130413-02307

Ja s’ha iniciat la brotada a la majoria de partides de la plana de la Terra Alta, al terme de Bot, on la propietat de l’Agrícola Sant Josep hi té la major part de les vinyes. La campanya arrenca partint d’un hivern excepcionalment plujós, situació molt poc freqüent a la regió. L’hivern també s’ha caracteritzat per ser poc fred i amb molts dies de Cerç, vent que bufa amb força, especialment durant la tardor i l’hivern. De l’inici de la primavera, cal destacar unes temperatures força suaus, inclús amb algun dia de fred. La bona disponibilitat d’aigua ha permès a les vinyes iniciar l’activitat fisiològica amb més precocitat de la que és habitual. Però d’altra banda, l’oratge primaveral ha situat l’inici del cicle vegetatiu dins d’una data normal. Acompanyem aquesta entrada amb una foto que il·lustra un cep d’una vinya tradicional en plena brotada, amb les característiques muntanyes de Bot al fons.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s