Blanc de negres, nou vi blanc per als Clot d’Encís

ClotdEncis-bdnDes del divendres passat hem iniciat la comercialització d’un nou Clot d’Encís. Es tracta d’un vi blanc de la collita 2012 que té la particularitat d’haver estat obtingut exclusivament a partir de Garnatxa negra, la varietat majoritària a les vinyes de la propietat. En aquest vi s’han intentat conjugar els valors característics de la marca Clot d’Encís, contemporaneïtat i qualitat, vigents des del 1996, amb la modernitat i la innovació. L’elaboració s’ha fet exclusivament a partir del most flor, obtingut sense pressió i procurant evitar el contacte amb les pells de les baies del raïm. La resta del procés ha seguit les pautes d’una vinificació tradicional en blanc. N’ha resultat un vi fi, de color pàl·lid, gairebé transparent; molt afruitat i equilibrat. Totes les sensacions són purament mediterrànies, capaces d’evocar el cos i el sabor dels “Terra Alta” blancs de sempre. Es distingeix del Clot d’Encís blanc per tenir molta més fruita i més cos. A nivell de consum, resulta sorprenentment versàtil i cal servir-lo molt fred (6º C). Destacar que aquesta és una elaboració pionera a la Terra Alta i gens habitual a Catalunya. Si voleu saber més coses, seguiu atents, doncs durant els propers dies anirem publicant informacions complementàries i algunes curiositats relacionades amb aquest nou vi. Esperem que us agradi!

9 pensaments sobre “Blanc de negres, nou vi blanc per als Clot d’Encís

  1. Hoy lo hemos disfrutado, en el Restaurante Paiolet de Tortosa, nos lo recomendaron, y ciertamente era cierto, gran cuerpo y versátil, suave al paladar y perfecto para las ortigas de mar y un carpaccio de bacalao exquisito con caviar de aceite… Y después con un confit de pato y un cabrito maridó en perfecta conjunción, capeau para los viticultores!

    • Hola, moltes gràcies pel seu comentari. Hi ha un establiment a Palamós on podria comprar-ne. Li deixem les dades per si vol contactar-hi:
      Bodega Xarel·lo (Passeig del Mar, 9 a 17230 Palamós; T. 97 231 79 13). Salutacions!

  2. Hi! We tried this wine last night at Mas El Suibes and thought it was excellent! Would you export some to the UK? Mrs Gray

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s