Clot d’Encís rosat 2012

ClotdEncis-rUs presentem la collita 2012 del Clot d’Encís rosat. A diferencia de la resta de vins d’aquesta marca, elaborats majoritàriament amb garnatxes, aquest vi està obtingut a partir d’un cupatge protagonitzat per la Syrah, raïm amb una marcada expressió varietal i característic per ser una de les poques varietats negres que presenten coloració a la polpa. La seva elaboració parteix d’una verema sana i amb un punt de maduració de la baia força diferent al habitual en un vi negre. Tant la Syrah, com la Garnatxa negra – minoritària en el cupatge – s’elaboren per separat, seguint les tècniques tradicionals per l’obtenció de vins rosats amb denominació d’origen protegida. D’aquesta collita se’n han obtingut 28.000 ampolles de ¾ de litre, envasades a primers de febrer. Es tracta d’un vi de color roig pàl·lid, molt varietal i amb un pas de boca sec, fresc i ampli. Aquestes característiques fan d’aquest rosat un vi adequat i refrescant com a aperitiu, però també resulta molt versàtil per acompanyar entrants i plats poc elaborats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s