La Garnatxa, cada dia més apreciada

De les 550 hectàrees conreades per la propietat de l’Agrícola Sant Josep, 310 estan plantades amb Garnatxa blanca i Garnatxa negra. Això representa el 60% del total de les vinyes i explica que la gran majoria dels vins del celler s’obtinguin a partir de garnatxes.  Més d’un centenar d’hectàrees d’aquestes garnatxes són vinyes tradicionals que actualment tenen una edat mitjana de 30 anys. La producció d’aquestes vinyes, veremades a mà, es destina exclusivament a l’elaboració i criança dels vins Llàgrimes de Tardor.

StJosepWines-verema12-002Del cep de Garnatxa en destaca la seva rusticitat que es caracteritza per una molt bona adaptació a la calor i la baixa disponibilitat hídrica, factors molt característics del clima mediterrani. També és molt resistent a les fortes ventades. Tant els vins blancs com els negres fets amb Garnatxa s’han associat des de sempre a una expressió sensorial molt rústica i corpulenta. Però amb l’experiència i el constant refinament i modernització de les tècniques d’elaboració, a l’Agrícola Sant Josep hem procurat respectar i preservar les delicadeses d’aquests raïms, mostos i vins, en favor d’una expressió varietal franca i autèntica. Un altre aspecte a considerar en relació a la Garnatxa és la versatilitat. Arreu del món on hi ha Garnatxa es fan vins blancs, rosats, negres i vins de licor, tant secs com dolços. Molt poques varietats de raïm accepten tantes possibilitats enològiques com la Garnatxa. L’Agrícola Sant Josep presenta el nou Clot d’Encís blanc de negres com a paradigma de la versatilitat d’aquest raïm.

L’apreciació d’aquest varietal en els mercats es troba a l’alça. Cada cop hi ha més consumidors que són capaços d’identificar i relacionar el nom Garnatxa com a vi varietal o fins i tot com a varietat dominant en vins de cupatge. Però a diferència d’altres varietats de renom plantades arreu del món vinícola, la qualitat de la Garnatxa està estretament vinculada a les regions mediterrànies o a les zones amb condicions climatològiques similars. Així mateix, l’elaboració de la Garnatxa és molt exigent en termes enològics. Per tant, la cultura i tradició vitivinícola, com a part fonamental del terrer, és essencial en l’obtenció de vins de Garnatxa fins i atractius per al consumidor.

Descobriu més coses sobre el nou Clot d’Encís blanc de negres en aquesta pàgina.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s