Notes de tast sobre les garnatxes i el Clot d’Encís blanc de negres

Els vins elaborats amb Garnatxa tenen com a denominador comú una boca molt expressiva, amb cos i persistència. Particularment, els vins de Garnatxa blanca presenten color groc, d’intensitat variable, i una aroma de tipus complex, subtil i delicada. En canvi, els vins negres varietals o dominats per la Garnatxa negra són especialment afruitats. Aquests vins negres no solen presentar tanins verds o poc polits i en boca resulten molt amables i de textura sedosa. És important destacar que la intensitat del color vermell en els vins negres amb Garnatxa no és tant alta com en altres varietals. De fet, en funció del tipus i clon del cep,  l’emplaçament de les vinyes o el tipus de viticultura es poden obtenir raïms de Garnatxa negra més o menys rics en matèria colorant. Per aquestes característiques són molts els experts i els consumidors que atribueixen als vins amb Garnatxa la condició de millors ambaixadors del color, l’aroma i el sabor del mediterrani vinícola.

Imatge

El nou Clot d’Encís blanc de negres 2012 ofereix una expressió sensorial tant curiosa com atractiva. Presenta un coloració molt pàl·lida amb lleugers reflexos acerats. Al nas resulta molt afruitat i mostra un repertori força variat de fruites blanques, cítriques i d’os, i fins i tot algun matís aromàtic propi de la terra com el fonoll.  En boca és sec, equilibrat i amb molt de cos. Servit ben fred (6º C) aquest vi blanc resulta molt versàtil i pot encaixar tant com a aperitiu com per a acompanyar entrants, i la cuina marinera més elaborada. Tot i que el vi mantindrà les seves principals característiques durant almenys el primer any des del seu embotellat, el Clot d’Encís blanc de negres s’ha concebut per gaudir-lo durant la primavera i l’estiu.

Descobriu més coses sobre el nou Clot d’Encís blanc de negres en aquesta pàgina.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s