Alguns apunts per descobrir la Garnatxa (i 2): tast i recomanacions de servei

La gran majoria dels vins del celler s’elaboren a partir de garnatxes i tenen com a denominador comú una boca molt expressiva, amb cos i persistència. Particularment, els vins de Garnatxa blanca presenten color groc, d’intensitat variable, i una aroma de tipus complex, subtil i delicada. En canvi, els vins negres varietals o dominats per la Garnatxa negra són especialment afruitats. Aquests vins negres no solen presentar tanins verds o poc polits i en boca resulten molt amables i de textura sedosa. És important destacar que la intensitat del color vermell en els vins negres amb Garnatxa no és tant alta com en altres varietals. De fet, en funció del tipus i clon del cep,  l’emplaçament de les vinyes o el tipus de viticultura es poden obtenir raïms de Garnatxa negra més o menys rics en matèria colorant. Per aquestes característiques són molts els experts i els consumidors que atribueixen als vins amb Garnatxa la condició de millors ambaixadors del color, l’aroma i el sabor del mediterrani vinícola.

BDKhuNLCAAEFA0-En quan a les condicions de servei, els vins negres amb Garnatxa, requereixen una temperatura més fresca que altres varietals. En general, no és convenient servir cap vi negre amb Garnatxa per sobre de 15 o 16º C. Amb aquesta precaució evitarem notar un excés de sensacions càlides, mentre que seguirem gaudint de la fruita i del seu característic tacte sedós. Si es tracta d’un vi blanc sec, apreciarem millor la seva complexitat aromàtica a temperatures properes als 8º C. No obstant, per fred que estigui no deixarem de sentir la seva expressivitat en boca. No deixeu de tastar vins amb garnatxa, nomes heu de triar-ne el color!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s