L’ànima de Sant Josep Vins: Pedro Todó Torres

S’acosta la fi de la verema 2013 i en aquest punt de la campanya el protagonisme recau en les varietats de raïm de maduració més tardana. A Pedro Todó Torres (Tortosa, 1973) l’hem trobat de bon matí collint una vinya de Carinyena (Samsó) plantada a finals dels anys 70.

P1000963Lògicament, Todó no va plantar aquests ceps i la parcel·la en qüestió forma part d’una finca de vinya situada a la partida de l’Aucalà que va adquirir el 2005. Todó, reconegué el potencial d’aquestes vinyes i afirma haver comprat la finca “per incorporar vinyes velles i una producció de més valor afegit”. La resta de les seves vinyes són de propietat familiar i estan situades a La Venta de Morellet, destacada propietat del terme de Bot on hi conflueixen diversos barrancs. És pagès professional des de que té 20 anys i actualment no té perspectives d’ampliar les 13 hectàrees que dedica a la vinya. Tot i que ha apostat pel conreu de varietats no tradicionals com l’Ull de llebre, el Syrah i el Sauvignon blanc no amaga la seva preferència per les Garnatxes i la Carinyena. Quant al celler, li agrada “el vi blanc de sempre”, fet amb Garnatxa blanca i Macabeu, i també el Plana d’en Fonoll negre.

Segueix tots els perfils: #lanimadesantjosepvins

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s