L’ànima de Sant Josep Vins: Cèsar Joan Carbó Carbó

Dimecres 16 d’octubre es van entrar les últimes veremes de la campanya. Vam trobar-nos a Cèsar quan descarregava al celler la darrera entrega de la collita. El rostre de Cèsar Joan Carbó Carbó (Jesús, 1972) no mostrava cap símptoma de l’esforç i la tensió que suposa una campanya de 40 dies, la més llarga dels darrers anys, sinó una expressió relaxada i de satisfacció.

P1010001El raïm que acabava de descarregar desprenia aromes de pebrot vermell escalivat, indicador inequívoc d’un Cabernet Sauvingon de qualitat excepcional. Al seu parer la verema 2013 ha tingut “una maduració molt bona”. Carbó és fill de gent pagesa d’Horta de Sant Joan i es mostra entusiasmat amb la seva feina. Fa 11 anys que és professional però va començar als 13 anys “al costat del seu pare i del seu germà mitjà, que actualment és ramader”. Forma part de la propietat de l’Agrícola Sant Josep des de fa 6 campanyes i es mostra encantat de poder compartir “el valor del treball” amb la resta dels socis i amb tot l’equip professional de la casa. Conrea una dotzena d’hectàrees de vinya, una part arrendades, repartides en diverses finques d’Horta, com els Tossals, on afirma “passar-hi moltes hores”. Comparteix amb nosaltres el reconeixement al Massís del Port (Ports de Tortosa – Beseit o Ports d’Horta), gràcies als quals les vinyes de la propietat “gaudeixen d’un oratge més fresc” que a la resta d’emplaçaments vitícoles de la comarca i les zones veïnes. Tot i no ser un raïm tradicional de la zona li agrada molt el sabor de la varietat Ull de llebre i el seu vi preferit del celler és el “Plana d’en Fonoll negre”.

Segueix tots els perfils: #lanimadesantjosepvins

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s