Important guardó per al Llàgrimes de Tardor blanc 2010

El Concurs de Vins amb Denominació d’Origen “Terra Alta” ha atorgat al Llàgrimes de Tardor blanc 2010 la distinció “Gran vi blanc Terra Alta” de l’edició 2013. La notícia coincideix amb l’estrena de la nova presentació que lluirà aquest vi a partir d’aquesta anyada i que s’està donant a conèixer durant aquest cap de setmana a la Festa del Vi a Gandesa.

LlagrimesdeTardor_bFBL’entrega dels guardons d’aquest concurs organitzat pel Consell Regulador de la DO “Terra Alta” es va fer ahir en el marc dels actes inaugurals de la 26a Festa del Vi a Gandesa. Segons l’organització en aquesta edició hi han participat 120 vins. La satisfacció és doble, doncs també ens hem emportat el premi al “Millor vi rosat de collita” pel Clot d’Encís rosat 2012.  La distinció “Gran vi blanc Terra Alta” és un dels guardons més importants d’aquest certamen anual. En aquesta edició hi competien vins blancs de les collites 2011 i inferiors, majoritàriament elaborats amb fermentació en bóta i/o criança. La qualitat del Llàgrimes de Tardor blanc està ben sostinguda per la proximitat de les vinyes de la propietat al Massís dels Ports, la singularitat de la Garnatxa blanca, l’alt valor enològic de les vinyes tradicionals i una llarga criança. Segons ha informat el Comitè de Tast del Consell Regulador, la llarga criança és un dels aspectes més determinants per afinar la important complexitat d’aquestes elaboracions. El Llàgrimes de Tardor blanc s’elabora des de l’any 1996. És el vi més emblemàtic de l’Agrícola Sant Josep i fou el primer vi de la DO “Terra Alta” en acreditar el distintiu “Terra Alta Garnatxa blanca”. Del Llàgrimes de Tardor blanc 2010 en sortiran al mercat 31.822 ampolles de ¾ de litre, embotellades al juny del 2011 després d’un temps de criança de 8 mesos en botés de roure francès. La seva comercialització s’iniciarà en unes poques setmanes, no obstant, se’n vendran en primícia a l’estand que tenim a la Mostra de Vins de la Festa del Vi a Gandesa. Us convidem a tots a venir fins a la nostra terra a tastar-lo!

Més informació:

Distintiu “Terra Alta Garnatxa blanca”

26a Festa del Vi a Gandesa

Un pensament sobre “Important guardó per al Llàgrimes de Tardor blanc 2010

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s