Llàgrimes de Tardor blanc: conservació i servei d’un vi especial

Gràcies al concurs a Twitter promogut per 7 Caníbales i l’Agrícola Sant Josep hem pogut compartir plats molt adequats per al Llàgrimes de Tardor blanc. Què us sembla si us donem uns consells senzills per a conservar-lo i servir-lo? Primer hem de tenir en compte que aquest vi s’ha produït exclusivament amb raïms de Garnatxa Blanca procedents de vinyes tradicionals seleccionades, veremades a mà. També s’ha elaborat en bótes noves de roure francès i ha envellit durant un llarg període de temps en les mateixes bótes i en ampolla. Aquest Llàgrimes de Tardor és un vi complex i delicat, bastant diferent dels vins blancs més habituals.

Llagrimes_de_Tardor_blanc-A_taulaSi hem comprat una ampolla i no la volem obrir de seguida, podem guardar-la en un lloc fresc, que mantingui una temperatura constant al voltant dels 16º C. Un soterrani pot ser un lloc adequat o una nevera especial per a vins amb temperatura regulable. No hauríem d’oblidar de resguardar l’ampolla de la llum. I, en aquestes condicions, durant quant temps podem conservar-lo? Per exemple, si és de la collita 2010 com a mínim fins a finals de l’any 2015. Guardar un vi de llarga criança té bastant sentit si es fa en bones condicions i amb el pas del temps podem seguir l’evolució dels seus matisos cromàtics, aromàtics i gustatius sense que això suposi una pèrdua de frescor. D’altra banda, quan ens decidim a obrir una ampolla, l’haurem d’haver refrigerat a la nevera. No us aconsellem fer-ho al congelador. Un cop obert, millor degustar-lo a poc a poc, donant temps al vi i movent una mica la copa per airejar-lo. És així com podrem apreciar tots els seus matisos, sobretot els afruitats. També podeu buidar l’ampolla en un decantador de base estreta i aconseguireu que el vi s’expressi més ràpid. Proveu-ho! Fora de la nevera, intentarem mantenir el vi entre 8 i 10º C. Podem fer-ho posant l’ampolla o el decantador dins d’una glaçonera amb una mica d’aigua i gel. I recordeu que el vi només es gaudeix amb moderació.

Informació relacionada:

El millor plat per al Llàgrimes de Tardor blanc 2010 / Bases del concurs a 7 Caníbales / El vi que has de tastar a Bot: Llàgrimes de Tardor blanc, per Terres Magazine / Distintiu “Terra Alta Garnatxa blanca” / Programa de visites i tastos al celler

Seguiu-ho a Twitter: #llagrimesdetardor

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s