L’ànima de Sant Josep Vins: Josep Antoni Cuello Alcoverro

Mentre contemplem com creix la vinya, us fem arribar la història d’un altre dels nostres socis: Josep Antoni Cuello Alcoverro (Tortosa, 1960) de Ca Fonto. Fill i net de pagesos, el seu iaio Francisco Cuello Aros (Bot, 1913) i el seu pare Antonio Cuello Miravet (Bot, 1930) també van ser socis productors de l’Agrícola Sant Josep.

Jose Antonio va tenir clar des de ben petit que el seu futur era treballar la terra. Ens explica que “per iniciativa pròpia vaig començar a anar al camp al acabar els estudis primaris. Tenia 14 anys”. El servei militar obligatori va suposar un parèntesis en aquesta primera etapa en la que també compaginava altres feines. L’any 1998 el seu pare va jubilar-se i  Jose Antonio va començar a dedicar-se exclusivament a l’explotació familiar i a la cooperativa. Diu amb convenciment “m’agraden totes les tasques a la vinya, sempre les faig a gust!”, i així és com l’hem vist mentre podava. Conrea 14 hectàrees de vinya amb les varietats garnatxa, garnatxa blanca, ull de llebre, syrah i cabernet sauvignon. Manté un vincle emotiu amb una vinya que té a la partida de la Cendrosa, al terme de Gandesa: “vaig plantar-la  quan tenia 16 anys i quasi sempre és seleccionada per elaborar els vins Llàgrimes de tardor”. També conrea, des de fa 32 anys, 2 hectàrees de presseguers, de varietat tardana, als Riuamunts. La producció d’aquests arbres, juntament amb la de quatre socis més, dona un préssec groc, selecte i reconegut, que es comercialitza amb la marca Vall del Riu Canaletes. El vi és company habitual als àpats de Ca Fonto i li agraden molt els vins blancs i negres Clot d’encís DO Terra Alta i Plana d’en Fonoll DO Catalunya.

[CASTELLANO]

El alma de Sant Josep Vinos: Josep Antoni Cuello Alcoverro

Mientras contemplamos cómo crece la viña, queremos explicaros la historia de otro de nuestros socios: Josep Antoni Cuello Alcoverro (Tortosa, 1960) de Ca Fonto. Hijo y nieto de agricultores, su abuelo Francisco Cuello Aros (Bot, 1913) y su padre Antonio Cuello Miravet (Bot, 1930) también fueron socios productores de la Agrícola Sant Josep. Jose Antonio tuvo claro desde pequeño que su futuro era trabajar la tierra. Nos explica que “por iniciativa propia empecé a ir al campo al terminar los estudios primarios. Tenía 14 años “. El servicio militar obligatorio supuso un paréntesis en esta primera etapa en la que también compaginaba otros trabajos. En 1998 su padre se jubiló y Jose Antonio comenzó a dedicarse exclusivamente a la explotación familiar y a la cooperativa. Dice con convencimiento “me gustan todas las tareas en la viña, siempre las hago a gusto!”y así lo hemos visto mientras podaba. Cultiva 14 hectáreas de viñedo con las variedades garnacha, garnacha blanca, tempranillo, syrah y cabernet sauvignon. Mantiene un vínculo emotivo con un viñedo que tiene en la partida de la Cendrosa, término municipal de Gandesa: “la planté cuando tenía 16 años y casi siempre es seleccionada para elaborar los vinos Llàgrimes de tardor”. También cultiva, desde hace 32 años, 2 hectáreas de melocotoneros, de variedad tardía, en los Riuamunts. La producción de estos árboles, junto con la de cuatro socios más, da un melocotón amarillo, selecto y reconocido, que se comercializa con la marca Vall del Riu Canaletes. El vino es compañero habitual en las comidas de Ca Fonto y le gustan mucho los vinos blancos y tintos Clot d’encís DO Terra Alta y Plana d’en Fonoll DO Catalunya.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s